~ TEMPAHAN DITUTUP SELAMA-LAMANYA ~

DD BERSARA DESIGN FLASH SECARA RASMINYA

28 September 2011

PostHeaderIcon ULASAN: GLEE SEASON 3 EPISODE 2 (I AM UNICORN)YAHOO! DD dah habis download dan tengok GLEE SEASON 3 EPISODE 2. Kalau kat US, episod ni ditayangkan pada 27 September 2011. Kat Malaysia, peminat GLEE just bergantung harap pada internet aje la. Sedihhhhh... :(


SEDUTAN GLEE SEASON 3 EPISODE 2


OK...tak nak sedih-sedih. At least dapat gak tengok GLEE walaupun lewat sehari daripada US...SMILE. Last week, DD dah membebel pasal Episod 1. This week, DD nak membebel pasal Episod 2 pulak. Check it out! (^_^)


1) Kemunculan semula Puan Shelby. Siapa Puan Shelby? Ingat tak GLEE Season 1? Kalau korang pernah tengok GLEE Season 1, korang akan tau siapa Puan Shelby sebenarnya. Still tak tau? OK...DD bagitau la. Puan Shelby merupakan ibu kepada Rachel yang telah mengambil anak kandung Quinn (Beth) sebagai anak angkatnya dalam Season 1 yang lepas. Kalau ada kemunculan semula Puan Shelby, of course la ada kemunculan semula Beth. Beth is sooooo cute!

PUAN SHELBY DAN BETH


2) Minggu lepas, DD terlupa nak membebel pasal watak seorang student iaitu Sugar. DD ingatkan Sugar just watak sampingan untuk Episod 1 aje. Rupa-rupanya, dalam episod kali ni...ade lagi watak Sugar ni. Dalam Episod 1 yang lepas, Sugar datang untuk audition sebagai ahli baru Kelab New Directions tetapi telah direject oleh Encik Will. Kenapa? Mak ooiii...suara Sugar telah berjaya membuat DD sakit telinga! Dalam episod kali ni, Sugar telah menggunakan kekayaan ayahnya untuk mengupah Puan Shelby mewujudkan GLEE Club yang baru di McKinley High. Siapa penyanyi utama dalam GLEE Club baru tu? Of course la...SUGAR! Gila ape?! Tidakkkkk! Sakit telinga DD... :(

SUGAR DAN AYAHNYA BERJUMPA DENGAN PENGETUA MCKINLEY HIGH


3) Pasal Quinn pulak. DD sangat suka pakaian Quinn dalam episod ni. Hahaha...DD ni tak habis-habis admire pakaian Quinn yang ala-ala gangster tu. OK...maklumat lain pulak. Akhirnya, Quinn telah mengubah penampilannya kepada penampilan asal seperti GLEE Season lepas. Kira jadi budak baik la. Motifnya, supaya dia dapat bersama dengan Beth atau dengan kata lain...mengambil semula (merampas?) Beth daripada Shelby.

QUINN DAN RAKAN-RAKAN GANGSTERNYA (THE SKANKS)


4) Oh, ya! DD terlupa nak membebel pasal Coach Sue minggu lepas. Untuk GLEE Season ni, Coach Sue kembali menjadi musuh Kelab New Directions. Ingatkan dah insaf...rupa-rupanya Coach Sue tidak serik-serik menyusahkan Kelab New Directions. Episod minggu lepas, banyak menceritakan pasal Coach Sue yang masuk politik. Kempen pilihan raya Coach Sue adalah untuk menghapuskan semua perkara yang berasaskan arts dalam institusi pendidikan yang kononnya banyak memberi kesan negatif kepada para pelajar. So, dalam Episod 2 ni...Coach Sue meneruskan usaha berkempen dengan merakam video Quinn yang 'rosak' setelah menyertai arts a.k.a Kelab New Directions. Macam-macam kerenah la Coach Sue ni... :(

COACH SUE SEDANG MERAKAM VIDEO KEMPEN PILIHAN RAYANYA


5) Kurt memulakan kempen pilihan raya bagi merebut jawatan sebagai Senior Class President. Tujuan Kurt menyertai pilihan raya tersebut adalah untuk meluaskan peluangnya melanjutkan pelajaran ke NYADA setelah tamat high school kelak. Kurt merasakan dia seorang yang unik umpama UNICORN dan amat layak untuk memegang jawatan sebagai Senior Class President. Sebab tu, tajuk episod minggu ni...I AM UNICORN...(^_^)

POSTER KURT UNTUK KEMPEN PILIHAN RAYA


6) Audition bagi School Musical yang bertajuk West Side Story telah bermula. Para juri terdiri daripada Cik Emma, Coach Beiste, dan Artie. Rachel telah menghadiri audition tersebut bagi merebut watak Maria, Kurt untuk watak Tony, dan Blaine untuk watak Bernardo.

COACH BEISTE, ARTIE, DAN CIK EMMA MENJADI JURI AUDITION


7) Fuhhhhh...banyak lagi DD nak cerita pasal episod ni, tapi...DD tak larat. Cukup la maklumat-maklumat ni aje. Because episod kali ni sooooo much drama berbanding lagu. Just ade 3 buah lagu dan honestly, sebuah lagu pun DD tak pernah dengar sebelum ni. Tapi...lagu fav DD dalam episod ni adalah nyanyian Kurt ketika audition untuk memegang watak Tony. Tajuk lagu tu ialah "I'm the Greatest Star". BEST!

KURT MENYANYIKAN LAGU "I'M THE GREATEST STAR"


6) Lebih banyak gambar...

BEBERAPA AHLI KELAB NEW DIRECTIONS WAJIB MENYERTAI BOOTY CAMP


PUAN SHELBY DAN RACHEL BERDUET


QUINN KEMBALI KEPADA PENAMPILAN ASAL


Secara keseluruhan, personally...DD merasakan episod ni terlalu banyak drama dan membosankan. OK, tu aje DD dapat share pasal GLEE SEASON 3 EPISODE 2. Episod 3 akan ditayangkan di US pada 4 Oktober 2011. Nantikan bebelan DD pasal Episod 3 pada minggu hadapan.I'M A GLEEK...\(^_^)/

2 Tukang Kata:

Syahirah Suhaili said...

aarrrggghhh! kmk xmok baca..haha..mek mok diat lak..haha..iiiee..untong ktk dah diat ey..jelez kmk :D

Aku DD to Syahirah Suhaili said...

aaeee...duhal ktk diat GLEE juak. kmk download dari tenet jak ehs. layannnzzzzz...(^_^)

tok gik tnggu download episod 3...x hbs2 dari tnghr td. lmbt na tenet tok ehs... :(

Newer Posts Older Posts Home