~ TEMPAHAN DITUTUP SELAMA-LAMANYA ~

DD BERSARA DESIGN FLASH SECARA RASMINYA

10 September 2011

PostHeaderIcon TUTORIAL: PASANG BUTANG FLASH NEWER POSTS




Sebelum ni, DD dah buat tutorial dan bagi freebies pasal Butang Flash Older Posts. Ape? Tak baca lagi? It's OK...pasni baca tau. Hari ni, DD nak sambung pasal Butang Flash Newer Posts pulak. Baca jangan tak baca...(^_^)


AMARAN: JANGAN MENGAKU NI FREEBIES KORANG. Nanti DD sumpah jadi batu...hahaha (gelak jahat)!



TUTORIAL
  • Sign in ke dalam akaun Blogger korang.
  • Pada bahagian Dashboard, klik Design > Edit HTML > Expand Widget Templates.
  • Tekan Ctrl + F dan cari <data:newerPageTitle/>.
  • Gantikan coding tersebut dengan coding freebies.
  • Klik SAVE TEMPLATE.


FREEBIES

BUTANG 1
(letak cursor kat atas hello kitty untuk melihat perubahan)




BUTANG 2
(letak cursor kat atas bola sepak untuk melihat perubahan)




BUTANG 3
(letak cursor kat atas kasut untuk melihat perubahan)




BUTANG 4
(letak cursor kat atas smiley untuk melihat perubahan)




BUTANG 5
(letak cursor kat atas not muzik untuk melihat perubahan)





p/s: Tutorial telah diculik DENGAN IZIN dan diubah suai DENGAN IZIN daripada blog ~ ALIEN ~

8 Tukang Kata:

Mish Apple said...

wahhh , cute!! kalau tempah bape ?

Wan_hazel said...

ktk..polah home gik..hehehe..lak mek copy tutorial ktk tok...n credit ke blog ktk k..ehehhe..share2 traffic..mun dah da home bok mek copy..hope xda maslah..

una said...

eee cakap sarwak.. una faham! yea!! ngeee.. boleh x nak yg kasut ada heels tue.. tapi una nak warna pink.. eh.. mahal x? aaa mahal una x ada duet.. ngeeee ^0^ ktk sik mau belik kalau mahal.. ngeeee hahhaha =P

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah sangat comel lah :)

Aku DD to Mish Apple said...

thx. ermmm...DD rasa bt ms ni FREE kot. nak testing market...(^_^)

Aku DD to Wan_hazel said...

OK, bos...hehehe...(^_^)

Aku DD to una said...

faham ke? bagus3...(^_^)

DD kasi FREE aje la. still nak test market...(^_^)

Aku DD to ::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

hehehe...trima ksh...(^_^)

Newer Posts Older Posts Home