~ TEMPAHAN DITUTUP SELAMA-LAMANYA ~

DD BERSARA DESIGN FLASH SECARA RASMINYA

10 September 2011

PostHeaderIcon TUTORIAL: PASANG BUTANG FLASH OLDER POSTS




Dah jadi trend sekarang, semua blog sibuk nak bagi freebies...semua blog sibuk nak buat tutorial. DD pun nak gak. Tapi...DD nak buat style yang berbeza...tak nak sama ngan blog lain...(^_^)

So, buat julung-julung kalinya, DD nak bagi freebies FLASH kat korang. Keistimewaan freebies ni...apabila korang letak cursor kat atas gambar, tulisan akan bergerak-gerak. Tapi, sebelum tu...sila baca tutorial kat bawah kalau korang nak guna freebies ni.


AMARAN: JANGAN MENGAKU NI FREEBIES KORANG. Nanti DD sumpah jadi batu...hahaha (gelak jahat)!



TUTORIAL
  • Sign in ke dalam akaun Blogger korang.
  • Pada bahagian Dashboard, klik Design > Edit HTML > Expand Widget Templates.
  • Tekan Ctrl + F dan cari <data:olderPageTitle/>.
  • Gantikan coding tersebut dengan coding freebies.
  • Klik SAVE TEMPLATE.


FREEBIES

BUTANG 1
(letak cursor kat atas hello kitty untuk melihat perubahan)




BUTANG 2
(letak cursor kat atas bola sepak untuk melihat perubahan)




BUTANG 3
(letak cursor kat atas kasut untuk melihat perubahan)




BUTANG 4
(letak cursor kat atas smiley untuk melihat perubahan)




BUTANG 5
(letak cursor kat atas not muzik untuk melihat perubahan)





p/s: Tutorial telah diculik DENGAN IZIN dan diubah suai DENGAN IZIN daripada blog ~ ALIEN ~

6 Tukang Kata:

cik Beskod said...

wah comel eyh hehhe....

iman nasuha said...

tomey.. :)

Wan_hazel said...

newest post gik home gik...polah sekali..bok best...

Aku DD to cik Beskod said...

hehehe...thx...(^_^)

Aku DD to iman nasuha said...

trima ksh...(^_^)

Aku DD to Wan_hazel said...

OK...(^_^)

Newer Posts Older Posts Home