~ TEMPAHAN DITUTUP SELAMA-LAMANYA ~

DD BERSARA DESIGN FLASH SECARA RASMINYA

14 August 2011

PostHeaderIcon FLASH HEADER UNTUK ZATY



Alhamdulillah...siap gak design untuk pelanggan ke-4...Zaty. Hahaha...DD ambil masa 2 hari untuk siapkan design dan modify coding blog Zaty. DD dah ketandusan idea...tu pasal ambil masa 2 hari nak setelkan segalanya. Zaty...maafkan DD ye?

TARIKH MULA DESIGN: 12 Ogos 2011
TARIKH SIAP: 14 Ogos 2011



SEBELUM

FILE SIZE: 247.0 KB



SELEPAS



FILE SIZE: 287.0 KB




TERIMA KASIH, ZATY...\(^_^)/

4 Tukang Kata:

zaty luvlianncezzz said...

DD terbaek! i luv it . kreatif n cantek sesangat design tue :)

Aku DD to zaty luvlianncezzz said...

thx byk2...(^_^)

DD pon suka design yg ni. just saiz file agak bsr sket la drp design yg len...sorry... :(

Fahmi Mahat said...

waaaaaa... hotstufff~ :D

DD tq yea, terkejut bila tgk ada backlink ke blog saya yang tak seberapa tu haa...

rupanya DD tag2 entri saya ttg design tu yea? :)

terima kasih byk2..DD =)

if nak kecikkan file ni, boleh, DD jgn import directly file gambar ke dlm Flash.

Apa yang DD perlu buat adalah, (pilih salah satu cara dibawah):

1) gunakan AI untuk vektorkan semua gambar , dan save sebagai .ai. then dalam Flash >> import >> select file AI tadi
ATAU
2) gunakan Photoshop untuk buka file gambar tadi, save sebagai .psd, dan dalam Flash >> import >> select file .PSD tadi.

dijamin lebih kecik.
Selamat mencuba ya !

Fahmimahat
p/s: step 1 lebih baik berbanding 2. =)

Aku DD to Fahmi Mahat said...

WOW! sifu flash dtg terjah blog DD. i'm speechless.

trima ksh sudi jenguk blog DD ni. trima ksh utk smua suggestion tu. maybe DD akn guna no. 2 kot. bcoz DD x reti guna AI (malu...sorok muka dlm beg plastik).

Newer Posts Older Posts Home